• Lorem ipsum

Hoe lijst je een Pixelhobby patroon in een lijst?

5 Apr 2019
door Art en Hobby

Hoe lijst je een Pixelhobby patroon in een lijst?

Wat is handig, welke materialen moet ik gebruiken. Lijm of dubbelzijdig tape? Moet ik zwaluwstaartjes gebruiken? Hoe blijft het patroon goed vastzitten? Dit zijn zo een aantal vragen die onze klanten aan ons gesteld hebben. Naar aanleiding hiervan hebben wij een handleiding geschreven die antwoordt geeft op al deze vragen en u zult helpen om uw Pixelhobby patroon op een mooie strakke manier in te lijsten.

 

 

Handleiding

Wanneer u uw Pixelhobby patroon/afbeelding heeft gemaakt kunt u deze inlijsten met de speciale Pixelhobby aluminiumlijsten. Hiermee maakt u uw Pixelhobby schilderij helemaal compleet.

Benodigdheden:

  • Pixelhobbylijst (juiste formaat)
  • Pixelhobby basisplaten
  • Pixelhobby zwaluwstaartjes
  • Pixelhobby lijm of hobbylijm die geschikt is voor polycarbonaat en MDF
  • of dubbelzijdige kleeffolie
  • vlakke ondergrond

Werkwijze:

Leg het door u gemaakte Pixelhobby patroon in één geheel op de kop op een vlakke ondergrond. Let hierbij wel op dat u de Pixelhobby basisplaten op de juiste plaats legt! Verbindt de basisplaten met behulp van de speciale Pixelhobby zwaluwstaartjes. Hierdoor komen de basisplaten strak aan elkaar te liggen, dit geeft het mooiste resultaat.

Bij het gebruik van dubbelzijdige kleeffolie, haalt u van één zijde het laagje papier van de folie af. Deze plakt u op de achterkant van de Pixelhobby basisplaten. Nadat alle basisplaten zijn beplakt haalt u voorzichtig het tweede laagje papier van de kleeffolie af.

Bij het gebruik van Pixelhobby lijm verdeelt u deze lijm over de MDF plaat van de Pixelhobbylijst. Houdt hierbij rekening mee dat u vlakbij de randen geen of weinig lijm gebruikt om te voorkomen dat na de montage lijmresten bij de randen naar buiten komen.

Het Pixelhobby patroon is nu klaar om in te lijsten. U pakt de lijst en houdt deze schuin tegen de onderkant van het patroon en laat deze vervolgens langzaam over het patroon zakken zodat het in één keer past. Door de lijst voorzichtig aan te drukken fixeren de basisplaten zich goed aan de MDF plaat van de Pixelhobby lijst.

Bij gebruik van dubbelzijdige kleeffolie is uw afbeelding direct klaar, bij gebruik van lijm dient u enige droogtijd in acht te nemen.

 

Tip: Leg een stuk karton, of een ander vlakke ondergrond ter grote van de Pixelhobby afbeelding onder het patroon zodat de Pixelhobby lijst de werkbank/tafel niet raakt tijdens de montage.

 

Ons assortiment aan Pixelhobby lijsten

U kunt voor uw pixelhobby patronen een passende lijst bij ons online kopen. Voor Pixelhobby patronen gemaakt van 1 basisplaat kunt u kiezen uit verschillende kleuren kuststoffen lijstjes en een aluminium lijstje.

Bij Pixelhobby patronen vanaf 2 basisplaten zijn er aluminium lijsten. Let hierbij goed op dat u het juiste formaat besteld qua liggende en staande basisplaten.

Pixelhobby accessoires

Voor het maken van een Pixelhobby schilderij maakt u bij het inlijsten gebruik van zwaluwstaartjes, Pixelhobby lijm of dubbelzijdige kleeffolie. Al deze materialen en andere zoals Pixelhobby pincetten, opbergdozen besteld u bij Art en Hobby

Bekijk hier ons gehele assortiment aan Pixelhobby accessoires.

 

Reacties
José Zomer
30 Apr 2020
Goedemorgen,<br />
<br />
Dit wordt helaas door Pixelhobby zelf afgeraden omdat de lijst instabiel wordt.<br />
Wellicht is er bij u in de buurt een lijstenmakerij voor een houten lijst?<br />
<br />
<br />
José Zomer
29 Apr 2020
Ik zal even informeren naar de mogelijkheden en de prijs. Pixelhobby biedt ze standaard niet groter aan dan 7x7
Laat een reactie achter