• Lorem ipsum

Schilderen op Nummer. Hoe werkt het?

1 Jun 2019
door Zomerspeelgoed

Schilderen op Nummer. Hoe werkt het?

Schilderen op nummer is een steeds populairder wordende creatieve hobby voor kinderen en volwassenen. Doordat wij steeds meer vragen krijgen van onze klanten, gaan wij u hier uitleggen hoe schilderen op nummer werkt.

Hoe werkt schilderen op nummer?

Wanneer u een schilderen op nummer pakket koopt krijgt u alle benodigde materialen meegeleverd:

  • voorbedrukt patroon
  • kleuren acrylverf
  • penseel

Het patroon is voorbedrukt op een schilders paneel of canvas, dit is afhankelijk van het Schilderen op Nummer merk. Het patroon bestaat uit genummerde vakjes, de nummers geven de te gebruiken verf weer. In de legenda staan deze duidelijk beschreven. Om een voorbeeld te geven: de kleur groen wordt in de legenda met nummer 8 aangegeven. U zoek in het patroon de vakjes op met nummer 8. Deze verft u met de kleur groen in.

Wanneer u klaar bent met het verven van een kleur, maakt u met water het penseel goed schoon te zorgen dat u de kleuren goed “schoon” houdt. U kunt hiervoor een schaaltje of bekertje gevuld met water gebruiken. Met een stukje keukenpapier dept u het penseel droog.

Tips voor schilderen op nummer

Bij de schilderen op nummer pakketten worden potjes met acrylverf meegeleverd. Deze potjes zijn zo verpakt dat de vloeibaarheid (viscositeit) van de acrylverf voor langere periode gegarandeerd wordt.  
Door de potjes te openen komt er lucht bij de verf waardoor de verf begint met uitdrogen. Zorgt u er dan ook voor dat wanneer u begint met uw schilderen op nummer project u deze binnen een periode van ca. 12 weken afrondt. In dit tijdsbestek is de acrylverf schilderaar.

Tip:

  • open de potjes verf alleen wanneer het nodig is en sluit deze direct weer goed af
  • zorg ervoor dat bij het sluiten van de potjes, de vloeibare en hard geworden verfresten die nog aan de rand en het dekseltje van het potje zitten verwijdert
  • sluit de potjes alleen als de randen en deksel goed schoon zijn, druk met beide duimen het dekseltje naar beneden tot u een hoorbare “klik” hoort
  • verleng de houdbaarheid van de verf door de gereinigde potjes in een vochtige doek te wikkelen en deze luchtdicht af te sluiten in bijv. een plastic zakje of doosje.

Artventura Schilderen op nummer Wasbeertjes T16130003

Kleuren Mengen

Het kan voorkomen dat u kleuren zelf moet mengen. Dit is soms het geval bij de Schilderen op Nummer pakketten van Artventura. Op het patroon ziet u in dit geval een letter A of B staan i.p.v. een cijfer. In de bijgeleverde handleiding worden bij deze letters aangegeven welke verfkleuren u moet gaan mengen en in welke verhouding.

Tip:

  • gebruik een vlakke ondergrond voor het mengen van de kleuren zoals een schoteltje of een bordje, deze kunt u na gebruik onder de kraan met warm water goed schoonmaken

Ingedikte verf weer vloeibaar maken

Wanneer uw verf is ingedikt kunt u deze eenvoudig weer schilderbaar maken. Voeg aan de verf een paar druppels water, zorg ervoor dat u deze druppels water goed door de acrylverf roert. U kunt hiervoor gebruik maken van bijvoorbeeld een satéstokje, die hebben de meesten wel in huis.

Tip:

  • controleer met de “vingerproef” of de verf nog bruikbaar is: roer met je vinger door het potje met verf, wanneer er verf aan je vinger blijft zitten, is deze nog te gebruiken. Zit er geen verf meer aan uw vinger? Dan is deze niet meer bruikbaar.

Ons assortiment Schilderen op Nummer

U heeft bij ons keuze uit verschillende merken Schilderen op Nummer. Alle onze merken leveren u het pakket met alle benodigde materialen, zodat u direct aan de slag kunt. U heeft keuze uit vele soorten patronen voor kinderen en volwassenen met thema’s zoals dieren, landschappen, bloemen en schilderijen.

  • Artventura
  • Reeves
  • Ravensburger
  • KSG

Wij van Art en Hobby wensen u veel plezier met Schilderen op Nummer.

Bekijk ons schilderen op nummer assortiment

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter